GIAB reduces our customers CO2-emissions

Fynda returer på nätet
Smart för både klimat och plånbok

Returhuset.se

Försäkringstagare – svar på dina frågor här.

Vi bygger om och förbättrar. Svar på de vanligaste frågorna du som försäkringstagare kan tänkas ha hittar du i länken nedan.

Vi är din återbrukspartner

GIAB:s kärnverksamhet ligger i att utveckla, implementera och kommersialisera affärsmodeller baserade på cirkulär ekonomi.

Affärsidén är att öka varors, produkters och komponenters ekonomiska värde. Genom återbruk bidrar GIAB till effektivare resursutnyttjande, något som i sin tur främjar en hållbarare framtid. 

Målet är alltid detsamma men varje uppdrag har sina nyanser, efter kunders specifika behov och förutsättningar skräddarsyr vi helhetslösningar.

I helhetsåtagande sköter GIAB allt från logistik, bedömning och gradering av produkter, reparation eller rekonditionering och slutningen återför GIAB produkterna till mest lämpliga försäljningskanal.

Våra tjänster

I skärningen mellan cirkulär expertis, praktisk erfarenhet och modern teknologi har GIAB unika förutsättningar att sjösätta helt nya affärsmodeller med cirkulära principer som kärna. Det innebär att omsätta teorier till operativ verksamhet på ett marknadsmässigt sätt.

Hållbarhetsrapport till våra kunder

Vårt system generar hållbarhetsdata över återanvända produkter som koldioxid- och avfallsbesparingar som sammanställs i en hållbarhetsrapport årligen.

För dig som kund blir det ovärderlig information att använda i ert hållbarhetsarbete.

Cirkulär skadeservice

Vi erbjuder en cirkulär skadeservice till den skandinaviska försäkringsbranschen. Affärsidén har sitt ursprung i att försäkringstagaren ska skicka in sin skadade produkt och få skadan verifierad för att vara berättigad kontantersättning.

Vi arbetar såväl med företagsförsäkringar som privat men vi är störst på mobiltelefoner där vi har utvecklat en helhetslösning vi kallar Mobilcirkeln®.

För dig som försäkringsbolag innebär samarbetet med oss ett konkret hållbarhetsarbete, en bibehållen eller förhöjd kundnöjdhet samt ekonomisk besparing.

Års- och hållbarhetsredovisning 2021

Hållbarhet och resurseffektivitet är kärnan i GIAB:s affärsverksamhet och genomsyrar allt vi gör. Läs vår senaste hållbarhetsredovisning

Vi driver även vår omnikanal returhuset.se

Staffanstorp, Skåne

Adress:
Handelsvägen 34
245 34 Staffanstorp

Vardagar: 12-18
Lör & sön 11-15

Skogås, Stockholm

Adress:
Lyftkransvägen 11
142 50 Skogås

Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt


Våra kontor

Huvudkontor Staffanstorp
Besöksadress: Handelsvägen 16F, 245 34
Staffanstorp Postadress:
Box 163
245 22 Staffanstorp

Skogås Stockholm
Adress: Lyftkransvägen 11, 142 50 Skogås
Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

GIAB Nordic AS
Adresse: Smalvollveien 58, 0667 Oslo
Vardagar: 9-16

Sociala medier

Gilla oss gärna på Facebook och LinkedIn