There is no business on a dead planet!

Fynda returer på nätet
Smart för både klimat och plånbok

Returhuset.se

Fotograf: Jenny Leyman

Sedan 2012 har GIAB utvecklats till att bli en av Sveriges ledande aktörer inom cirkulär ekonomi. Redan från start insåg vi vikten av hållbarhet, cirkulär ekonomi och cirkulära processer. Nu har resten av marknaden hunnit i kapp vår analys och vårt arbete har blivit normsättande.

Genom att börsnoteras på First North får vi de förutsättningar som krävs för att vi vidare ska kunna etablera våra tjänster och utveckla vår verksamhet, för att accelerera omställningen till en cirkulär ekonomi. 

Det är en mycket spännande period vi har framför oss och jag ser fram emot GIAB:s fortsatta resa – att kunna göra största möjliga nytta för klimatet, kunder och konsumenter. Det är nu det börjar!

Christian Jansson, grundare och VD
Staffanstorp, 11 juni 2021

Försäkringstagare – svar på dina frågor här.

Vi bygger om och förbättrar. Svar på de vanligaste frågorna du som försäkringstagare kan tänkas ha hittar du i länken nedan.

Årets medvetna butik

Vi på Returhuset kan stolt annonsera att vi har blivit utsedda till årets medvetna butik 2021 av Prisjakts jurygrupp.

Vi är din återbrukspartner

GIAB:s kärnverksamhet ligger i att utveckla, implementera och kommersialisera affärsmodeller baserade på cirkulär ekonomi.

Affärsidén är att öka varors, produkters och komponenters ekonomiska värde. Genom återbruk bidrar GIAB till effektivare resursutnyttjande, något som i sin tur främjar en hållbarare framtid. 

Målet är alltid detsamma men varje uppdrag har sina nyanser, efter kunders specifika behov och förutsättningar skräddarsyr vi helhetslösningar.

I helhetsåtagande sköter GIAB allt från logistik, bedömning och gradering av produkter, reparation eller rekonditionering och slutningen återför GIAB produkterna till mest lämpliga försäljningskanal.

Sitter du med osålda varor, returer och reklamationer?  VAD BRA! 

Vi tar hand om dina e-handelsreturer, reklamationer, öppnade produkter, trasiga produkter och osålda produkter och ser till att de får nytt liv. Oavsett volymer och typ av produkt.

Produkter och komponenter recirkuleras genom återanvändning och återtillverkning enligt en cirkulärekonomisk princip. 

Hållbarhetsrapport till våra kunder

Vårt system generar hållbarhetsdata över återanvända produkter som koldioxid- och avfallsbesparingar som sammanställs i en hållbarhetsrapport årligen.

För dig som kund blir det ovärderlig information att använda i ert hållbarhetsarbete.

Cirkulär skadeservice

Vi erbjuder en cirkulär skadeservice till den skandinaviska försäkringsbranschen. Affärsidén har sitt ursprung i att försäkringstagaren ska skicka in sin skadade produkt och få skadan verifierad för att vara berättigad kontantersättning.

Vi arbetar såväl med företagsförsäkringar som privat men vi är störst på mobiltelefoner där vi har utvecklat en helhetslösning vi kallar Mobilcirkeln®.

För dig som försäkringsbolag innebär samarbetet med oss ett konkret hållbarhetsarbete, en bibehållen eller förhöjd kundnöjdhet samt ekonomisk besparing.

Spårbarhet är avgörande

GIAB Circular Platform ™

Genom innovativa lösningar har GIAB moderniserat traditionellt återbruk genom digitalisering, effektivisering och datainsamling för att möjliggöra genereringen av statistik och hållbarhetsdata.

Hela denna process möjliggörs och styrs av GIAB:s egenutvecklade mjukvara GIAB Circular Platform ™.

Hållbarhets-redovisning 2020

Hållbarhet och resurseffektivitet är kärnan i GIAB:s affärsverksamhet och genomsyrar allt vi gör. Läs vår senaste hållbarhetsredovisning

Vi driver även vår omnikanal returhuset.se

Staffanstorp, Skåne

Adress:
Handelsvägen 34
245 34 Staffanstorp

Vardagar: 12-18
Lör & sön 11-15

Skogås, Stockholm

Adress:
Lyftkransvägen 11
142 50 Skogås

Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

Våra kontor

Huvudkontor Staffanstorp
Besöksadress: Handelsvägen 18, 245 34
Staffanstorp Postadress:
Box 163
245 22 Staffanstorp

Skogås Stockholm
Adress: Lyftkransvägen 11, 142 50 Skogås
Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

GIAB Nordic AS
Adresse: Stanseveien 13, 0975 Oslo
Vardagar: 8-16

Sociala medier

Gilla oss gärna på Facebook och LinkedIn