GIAB reduces our customers CO2-emissions

Fynda returer på nätet
Smart för både klimat och plånbok

Returhuset.se

Fotograf: Jenny Leyman

Vi är halva lösningen på klimatkrisen

Vi vet att en cirkulär ekonomi är halva lösningen på klimatkrisen, en lösning vi erbjuder. Vi vill åstadkomma detta genom att vara en pålitlig partner för vår omgivning där vi arbetar proaktivt och agilt med att optimera våra tjänsters kvalité, effektivitet, hållbarhetsprestanda och lönsamhet. GIABs affärsmodell och de tjänster vi erbjuder är utformade med detta i åtanke.

Hållbarhet har varit integrerad i bolagets själ sedan start vilket har resulterat i att vi idag, tio år senare, har förmågan att hjälpa vår omgivning med att framtidssäkra sin verksamhet. Detta gör vi genom att integrera hållbarhet på olika sätt, utifrån kundens förutsättningar, med fokus på att ett hållbarhetsarbete alltid ska gå hand i hand med ett lönsamt utfall. För oss är det naturligt att ta beslut i hållbarhetsfrågor baserat på affärsmässiga grunder. Därför mäter vi vår framgång i ekonomiska termer men också genom hur vi påverkar till det positiva genom att generera både klimat- och avfallsbesparingar. Vi ska bidra med värde, både socialt, ekonomiskt och miljömässigt för att ha ett existensberättigande på marknaden – såväl för våra kunder som för oss själva.

Christian Jansson, grundare och VD

Försäkringstagare – svar på dina frågor här.

Vi bygger om och förbättrar. Svar på de vanligaste frågorna du som försäkringstagare kan tänkas ha hittar du i länken nedan.

Årets medvetna butik

Vi på Returhuset kan stolt annonsera att vi har blivit utsedda till årets medvetna butik 2021 av Prisjakts jurygrupp.

Vi är din återbrukspartner

GIAB:s kärnverksamhet ligger i att utveckla, implementera och kommersialisera affärsmodeller baserade på cirkulär ekonomi.

Affärsidén är att öka varors, produkters och komponenters ekonomiska värde. Genom återbruk bidrar GIAB till effektivare resursutnyttjande, något som i sin tur främjar en hållbarare framtid. 

Målet är alltid detsamma men varje uppdrag har sina nyanser, efter kunders specifika behov och förutsättningar skräddarsyr vi helhetslösningar.

I helhetsåtagande sköter GIAB allt från logistik, bedömning och gradering av produkter, reparation eller rekonditionering och slutningen återför GIAB produkterna till mest lämpliga försäljningskanal.

Våra tjänster

I skärningen mellan cirkulär expertis, praktisk erfarenhet och modern teknologi har GIAB unika förutsättningar att sjösätta helt nya affärsmodeller med cirkulära principer som kärna. Det innebär att omsätta teorier till operativ verksamhet på ett marknadsmässigt sätt.

Hållbarhetsrapport till våra kunder

Vårt system generar hållbarhetsdata över återanvända produkter som koldioxid- och avfallsbesparingar som sammanställs i en hållbarhetsrapport årligen.

För dig som kund blir det ovärderlig information att använda i ert hållbarhetsarbete.

Cirkulär skadeservice

Vi erbjuder en cirkulär skadeservice till den skandinaviska försäkringsbranschen. Affärsidén har sitt ursprung i att försäkringstagaren ska skicka in sin skadade produkt och få skadan verifierad för att vara berättigad kontantersättning.

Vi arbetar såväl med företagsförsäkringar som privat men vi är störst på mobiltelefoner där vi har utvecklat en helhetslösning vi kallar Mobilcirkeln®.

För dig som försäkringsbolag innebär samarbetet med oss ett konkret hållbarhetsarbete, en bibehållen eller förhöjd kundnöjdhet samt ekonomisk besparing.

Års- och hållbarhetsredovisning 2021

Hållbarhet och resurseffektivitet är kärnan i GIAB:s affärsverksamhet och genomsyrar allt vi gör. Läs vår senaste hållbarhetsredovisning

Vi driver även vår omnikanal returhuset.se

Staffanstorp, Skåne

Adress:
Handelsvägen 34
245 34 Staffanstorp

Vardagar: 12-18
Lör & sön 11-15

Skogås, Stockholm

Adress:
Lyftkransvägen 11
142 50 Skogås

Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

Våra kontor

Huvudkontor Staffanstorp
Besöksadress: Handelsvägen 16F, 245 34
Staffanstorp Postadress:
Box 163
245 22 Staffanstorp

Skogås Stockholm
Adress: Lyftkransvägen 11, 142 50 Skogås
Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

GIAB Nordic AS
Adresse: Stanseveien 13, 0975 Oslo
Vardagar: 8-16

Sociala medier

Gilla oss gärna på Facebook och LinkedIn