Organisation & Ledning

Christian Jansson, VD

Christian är medgrundare av GIAB® och VD samt styrelseledamot i Bolaget. Christian har över 30 års erfarenhet som serieentreprenör och har grundat flera bolag, bl.a. är Christian grundare av Caretia AB och Gullberg & Jansson AB (publ).

Med sin person och dessa erfarenheter som grund är Christian motorn i den entreprenöriella kultur som präglar GIAB.

Som pionjärer i att bygga bärkraftiga cirkulära affärsmodeller är Christian föregångare i entreprenörskap baserat på cirkulärekonomiska principer. För detta har Christian under sin karriär mottagit utmärkelser som exempelvis

  • Årets företagare och Sparbanken Skånes Näringslivspris för entreprenörskap 2019.
  • EY Entrepreuner of the Year ”Manligt Stjärnskott” Region Syd 2018 och hedersutmärkelse som Årets Sociala Entreprenör, EY 2019.

Kontakt: christian.jansson@godsinlosen.se 

Matilda Jarbin, COO & Hållbarhetschef  

Matilda Jarbin började på GIAB år 2015 och har varit delaktig i arbetet att paketera GIAB:s tjänster till konkreta hållbarhetscase och har utgjort en viktig säljande roll på GIAB. Än idag lägger hon mycket tid på försäljning och genom att föreläsa om GIAB och cirkulär ekonomi runt om i Sverige har hon blivit ansiktet utåt för företaget.

Som hållbarhetschef ansvarar Matilda för GIAB:s hållbarhetsarbete, hållbarhetsrapporteringen till våra kunder och är affärsområdeschef för GIAB consulting. 

Som COO är hon ansvarig för den operativa verksamheten och innehar bland annat ansvar för intern kommunikation och HR. Matilda har en bakgrund som miljö- och kvalitetskonsult och hon har en masterexamen i Miljövetenskap med inriktning på tillämpad klimatstrategi.

Matildas brinnande intresse och höga kompentens inom klimat, miljö och strategisk hållbarhet i kombination med grundarens entreprenörskap och affärssinne har varit en stor framgångsfaktor för GIAB.

Kontakt: matilda.jarbin@godsinlosen.se

Mats Jansson, Affärsområdeschef   GIAB Circular insurance/Cirkulär skadeservice

Efter avslutade universitetsstudier i ekonomi vid Lunds Universitet arbetade Mats i 20 år både i Stockholm och internationellt inom både banksektorn och storbolag med inriktning på kapitalmarknad.

Hållbarhetsperspektivet har funnits med en längre tid vilket föranledde honom att lämna finanssektorn för att så småningom hamna hos GIAB i februari 2020. Förståelsen för cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller är något som gör att Mats passar väl in på GIAB.

I sin nuvarande roll som affärsområdeschef för Cirkulär Skadeservice ansvarar Mats för förvaltning och utveckling av tjänsterna riktade mot den skandinaviska försäkringsbranschen.

Kontakt: mats.jansson@godsinlosen.se

Pia Ringius, Ekonomichef

Pia Ringius började på GIAB:s ekonomiavdelning i februari 2017. Pia har efterhand tagit över ansvaret för bolagets ekonomifunktion och har sedan hösten 2018 fungerat som bolagets Ekonomichef. 

Förutom rapportering och bokslutsarbete är Pia delaktig i det löpande arbetet på bolagets ekonomiavdelning. Hennes mångåriga erfarenhet är en stor fördel när Bolaget växer fort och nya rutiner för de olika verksamhetsgrenarna behöver tas fram. 

När Pia började på GIAB kom hon från Advenica AB (publ), där hon arbetat under många år som redovisningschef och varit med på resan från ett ägarlett aktiebolag till ett börsnoterat bolag. Hon har studerat juridik vid Lunds universitet och har arbetat med redovisning sedan 1996.

Kontakt: pia.ringius@godsinlosen.se

Jon von Knorring, Affärsområdeschef Re:Commerce

Som affärsområdeschef för Re:Commerce ansvarar Jon för bolagets reparation/rekonditionering samt försäljning. Jons styrka är att hitta snabba och funktionella vägar framåt samt flexibelt driva på och expandera affären där det behövs.

Senaste året har Jon starkt bidragit till att etablera GIAB som en aktör inom returlogistik där varumärket Returhuset visar god tillväxt. En flexibel och lyhörd ledare som har lätt för att få organisationen att snabbt ställa om vid behov vilket ofta är nödvändigt på ett bolag i stark tillväxt.

Jon har en 15 år lång bakgrund inom Telecom-branschen där tidigare uppdrag de senaste fem åren innefattar Specialist mobilitet och offentlig upphandling hos Telia Company samt Butikschef Telia Business center.

Kontakt: jon.vonknorring@godsinlosen.se

Klas Hansson-Gladh, CIO & ansvarig digitalisering

Klas har entreprenörskap i sitt DNA, att verka i tillväxt går som en röd tråd genom hans bana. Med fascination för vad han kallar ”intäktsdrivande IT” och 10 års tillväxtresa på Axis Communications besitter han avgörande kunskaper och erfarenheter kring digitalisering och tillväxt.

Klas har ett coachande och beprövat ledarskap som bevisats genom att han lett och bidragit till att skapa framgångsrika organisationer inom IT och förändringsledning i globala organisationer.

Lönsam tillväxt förutsätter skalbarhet och det är i denna kontext Klas ansvar för GIAB:s digitalisering. I en ständig strävan om operationell excellens, att upprätthålla innovationshöjd samt att identifiera och utveckla affärsmöjligheter leder Klas GIAB:s ständiga förbättringsarbete. 

Klas vana vid internationellt arbete är också ett starkt bidrag till GIAB:s internationalisering.

Kontakt: klas.hansson-gladh@godsinlosen.se

Styrelse

Kenneth Andrén, styrelseordförande 

Christian Jansson

Anders Ydstedt

Patrik Zalewski

Elna Lembrér Åström

Hållbarhets-redovisning 2020

Hållbarhet och resurseffektivitet är kärnan i GIAB:s affärsverksamhet och genomsyrar allt vi gör. Läs vår senaste hållbarhetsredovisning

Vi driver även vår omnikanal returhuset.se

Staffanstorp, Skåne

Adress:
Handelsvägen 34
245 34 Staffanstorp

Vardagar: 12-18
Lör & sön 11-15

Skogås, Stockholm

Adress:
Lyftkransvägen 11
142 50 Skogås

Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

Våra kontor

Huvudkontor Staffanstorp
Besöksadress: Handelsvägen 18, 245 34
Staffanstorp Postadress:
Box 163
245 22 Staffanstorp

Skogås Stockholm
Adress: Lyftkransvägen 11, 142 50 Skogås
Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

GIAB Nordic AS
Adresse: Stanseveien 13, 0975 Oslo
Vardagar: 8-16

Sociala medier

Gilla oss gärna på Facebook och LinkedIn