Organisation & Ledning

Christian Jansson, VD

Christian är medgrundare av GIAB® och VD samt styrelseledamot i Bolaget. Christian har över 30 års erfarenhet som serieentreprenör och har grundat flera bolag, bl.a. är Christian grundare av Caretia AB och Gullberg & Jansson AB (publ).

Med sin person och dessa erfarenheter som grund är Christian motorn i den entreprenöriella kultur som präglar GIAB.

Som pionjärer i att bygga bärkraftiga cirkulära affärsmodeller är Christian föregångare i entreprenörskap baserat på cirkulärekonomiska principer. För detta har Christian under sin karriär mottagit utmärkelser som exempelvis

  • Årets företagare och Sparbanken Skånes Näringslivspris för entreprenörskap 2019.
  • EY Entrepreuner of the Year ”Manligt Stjärnskott” Region Syd 2018 och hedersutmärkelse som Årets Sociala Entreprenör, EY 2019.

Kontakt: christian.jansson@godsinlosen.se 

Andreas Anderholm Pedersen, Hållbarhetschef  

Andreas Anderholm Pedersen började på GIAB som Hållbarhetschef under slutet av 2021.

Som Hållbarhetschef ansvarar Andreas för GIAB:s hållbarhetsarbete, hållbarhetsrapporteringen till våra kunder och är affärsområdeschef för GIAB Consulting.

Andreas har kandidatexamen i nationalekonomi från Lunds universitet samt en masterexamen i jordbruksekonomi från Köpenhamns universitet.

Andreas har arbetat med hållbarhetsfrågor sedan 2012 inom organisationer så som Utrikesdepartementet, Naturskyddsföreningen, Miljöstrategiska avdelningen i Malmö stad samt Delegationen för cirkulär ekonomi.

Kontakt: andreas.anderholm@godsinlosen.se

Jon von Knorring, Affärsområdeschef Re:Commerce

Som affärsområdeschef för Re:Commerce ansvarar Jon för bolagets reparation/rekonditionering samt försäljning. Jons styrka är att hitta snabba och funktionella vägar framåt samt flexibelt driva på och expandera affären där det behövs.

Senaste året har Jon starkt bidragit till att etablera GIAB som en aktör inom returlogistik där varumärket Returhuset visar god tillväxt. En flexibel och lyhörd ledare som har lätt för att få organisationen att snabbt ställa om vid behov vilket ofta är nödvändigt på ett bolag i stark tillväxt.

Jon har en 15 år lång bakgrund inom Telecom-branschen där tidigare uppdrag de senaste fem åren innefattar Specialist mobilitet och offentlig upphandling hos Telia Company samt Butikschef Telia Business center.

Kontakt: jon.vonknorring@godsinlosen.se

Klas Hansson-Gladh, CIO & ansvarig digitalisering

Klas har entreprenörskap i sitt DNA, att verka i tillväxt går som en röd tråd genom hans bana. Med fascination för vad han kallar ”intäktsdrivande IT” och 10 års tillväxtresa på Axis Communications besitter han avgörande kunskaper och erfarenheter kring digitalisering och tillväxt.

Klas har ett coachande och beprövat ledarskap som bevisats genom att han lett och bidragit till att skapa framgångsrika organisationer inom IT och förändringsledning i globala organisationer.

Lönsam tillväxt förutsätter skalbarhet och det är i denna kontext Klas ansvar för GIAB:s digitalisering. I en ständig strävan om operationell excellens, att upprätthålla innovationshöjd samt att identifiera och utveckla affärsmöjligheter leder Klas GIAB:s ständiga förbättringsarbete. 

Klas vana vid internationellt arbete är också ett starkt bidrag till GIAB:s internationalisering.

Kontakt: klas.hansson-gladh@godsinlosen.se

Styrelse

Christer Persson, styrelseordförande

Kenneth Andrén

Christian Jansson

Anders Ydstedt

Elna Lembrér Åström

Kristoffer Väliharju

Våra kontor

Huvudkontor Staffanstorp
Besöksadress: Handelsvägen 16F, 245 34
Staffanstorp Postadress:
Box 163
245 22 Staffanstorp

Skogås Stockholm
Adress: Lyftkransvägen 11, 142 50 Skogås
Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

GIAB Nordic AS
Adresse: Stanseveien 13, 0975 Oslo
Vardagar: 8-16

Sociala medier

Gilla oss gärna på Facebook och LinkedIn