Bolaget

GIAB® grundades 2009 och är ett innovativt tillväxtbolag vars affärsidé är att optimera produktflöden enligt cirkulärekonomiska principer. Bolaget levererar en helhetslösning för hanteringen av returer och reklamationer åt e-handlare, producenter och distributörer på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt, samt erbjuder en komplett cirkulär skaderegleringsprocess åt försäkringsbranschen. 

I samarbeten med bland annat försäkrings-, logistik- och e-handelsbolag hanterar Bolaget produkter genom skräddarsydda helhetslösningar som täcker allt ifrån logistik, inventering och skadeverifiering till eventuell reparation och återförsäljning till konsument. Därutöver hanterar Bolaget eftermarknad med statistik-, ekonomi-, och hållbarhetsrapportering tillbaka till kund.

Vårt uppdrag – hållbar lönsamhet

I många år har den linjära ekonomin byggts upp genom att använda ändliga resurser för att tillgodose behovet av konsumtions- och industrivaror. Men framtidens konsumtionsmönster är inte linjärt och företagen som idag ställer om mot en mer cirkulär affärsmodell kommer imorgon att bli vinnare.

Vi utvecklar och levererar framtidssäkrade affärsmodeller och sömlösa övergångar till cirkulär ekonomi, lönsamma för kunden, klimatet och aktieägarna. 

Vi kallar det för hållbar kapitalism.

Vår tillväxtresa

Sedan 2015 har GIAB haft en explosiv omsättningstillväxt. Från 22,5 MSEK 2015 till drygt 174 MSEK 2021, en CAGR om 41,3 %. Detta trots att just 2021 kom att präglas av minskade volymer inom Circular Insurance på grund av pandemin, vilket gjorde att omsättningen sjönk från föregående år.

Framåt ser vi stor efterfrågan på våra tjänster och ser den snabba omställningen till digitala konsumtionsmönster och ett ökat fokus på hållbar konsumtion som starka drivkrafter till vår framtida tillväxt. 

Våra kontor

Huvudkontor Staffanstorp
Besöksadress: Handelsvägen 16F, 245 34
Staffanstorp Postadress:
Box 163
245 22 Staffanstorp

Skogås Stockholm
Adress: Lyftkransvägen 11, 142 50 Skogås
Vardagar: 9-16
Lör & sön: stängt

GIAB Nordic AS
Adresse: Smalvollveien 58, 0667 Oslo
Vardagar: 9-16

Sociala medier

Gilla oss gärna på Facebook och LinkedIn